Nazwa: WONDERSHEETS - FOLIE TRANSFEROWE DO BEZY
Rozmiar: A4 (21cm x 29,7cm)
Ilość: 1 opakowanie - 25 szt.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Ilość | Rabat | Oszczędzasz |
---|---|---|
5 | 8,01 zł | Do 40,04 zł |
10 | 12,00 zł | Do 120,05 zł |
25 | 20,00 zł | Do 500,00 zł |
50 | 26,00 zł | Do 1 300,11 zł |
100 | 32,00 zł | Do 3 200,46 zł |
SKŁAD:
Skrobie modyfikowane (E1422, E1412), cukier biały, masło kakaowe, stabilizatory (E414, E460i), emulgatory (E435, E322), gliceryna (E422), aromaty, barwnik E171
TERMIN PRZYDATNOŚCI i PRZECHOWYWANIE:
24 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywane: W szczelnie zamkniętej czystej torbie foliowej w temperaturze pokojowej (17 do 25 stopni C) w miejscu suchym. Chronić przed światłem słonecznym.
PRZEZNACZENIE:
Folie transferowe do bezy Meringue Wondersheets to cienkie folie powlekane jednostronnie warstwa transferową. Służą do przenoszenia nadrukowanej jadalnym tuszem grafiki (logo, Twój tekst, dowolna grafika) z arkusza folii transferowej na bezę (stąd nazwa bezowa folia transferowa).
Foliowe arkusze bezowe służą do dekoracji i personalizacji bezy ale także czekolady po przez przeniesienie wydruku na bezę, mniejsze beziki lub czekoladę.
Folie transferowe do do bezy przeznaczone są do stosowania z tuszem jadalnym. Po zadrukowaniu arkusze gotowe są do połączenia z bezą.
Dzięki naszym arkuszom foli bezowej Wondersheets mogą Państwo stworzyć indywidualne i wyjątkowe słodkie bezy, ciasteczka bezowe i beziki.
Ciekawym rozwiązaniem mogą być spersonalizowane i ozdobione własna grafiką lub dowolnym zdjęciem lub logo blaty bezowe na torty.
Ozdobione i spersonalizowane bezik lub blaty bezowe to ciekawa oferta na dodatkowy produkt w ofercie cukierni lub piekarni.
Świetne rozwiązanie jako jadalna wizytówka lub słodki dodatek do kawy na firmowym spotkaniu. Dodatkowo idealny dodatek na słodki stół w hotelach i pensjonatach oraz domach weselnych. Spróbuj a nie pożałujesz!
JAK UŻYĆ ARKUSZE BEZOWE WONDERSHEETS ?
Wskazówki dot użycia foliowych arkuszy bezowych Wondersheets:
1. Załaduj arkusze do przedniej (lub tylnej) tacy podajnika drukarki, tak aby to warstwa powlekana została zadrukowana.
2. Następująco ustaw drukarkę:
- ustawienia drukowania - drukowanie za pomocą „odbicie lustrzane” (może to być nadruk na koszulkę),
- jakość drukowania: wysoka
a następnie zadrukuj foliowy arkusz arkusz
3. Przed użyciem z masą bezową pozostaw arkusz do wyschnięcia na ok 15 minut tak aby upewnić się że kolor nie zostanie rozmazany.
UWAGA! Jeśli zamierzasz użyć arkusza później, umieść go w zamkniętej plastikowej torbie.
4. Umieść arkusz transferowy na blasze do pieczenia, stroną zadrukowaną do góry
5. Umieść masę bezową w worku do szprycowania i nałóż tworząc bezy na arkuszu foliowym w odpowiednich miejscach (tych zadrukowanych ;) )
6. Umieść bezy w rozgrzanym piekarniku 70° - 80° C
7. Wysuszaj bezy przez dwie godziny, pozostaw drzwi lekko otwarte podczas pieczenia (uchyl lekko drzwi piekarnika, aby utworzyć otwór wentylacyjny).
8. Po dwóch godzinach zaznacz jedno ciasteczko bezowe i sprawdź czy wydrukowana grafika połączyła się w pełni z bezą.
Jeśli to konieczne zwiększ nieznacznie czas pieczenia. Cały czas kontroluj postęp wypiekania !.
UWAGA! Najlepiej wysuszać bezy w piekarnikach z cyrkulacją powietrza, dopóki cukier nie wyschnie wewnątrz i na zewnątrz bezy
Nie polecamy używać piekarnika bez cyrkulacji powietrza.
8. Po zakończeniu wyjąć z piekarnika i natychmiast oddzielić od foliowego arkusza.
GOTOWE! Masz własnoręcznie spersonalizowane beziki! Smacznego!
WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA MASY BEZOWEJ
Składniki:
250g cukru
100g białek (z 3 jaj)
1 łyżeczka cukru pudru
Przygotowanie
1. Umieść cukier i białka w misce.
2. Miskę napełnioną wodą umieść na ogniu (kąpiel wodna).
3. Mieszaj cukier z białkami, aż cukier całkowicie się rozpuści i nie będzie widać żadnych grudek (ok. 10 minut)
4. Zdejmij misę z ognia, wyjmij miskę z masą z kąpieli wodnej.
5. Wlej mieszaninę do miksera i wymieszaj z dużą prędkością, aż mieszanina stanie się gęsta, sztywna - o odpowiedniej konsystencji do nakładania (ok. 6-7 minut ewent. 10 min)
6. Dodaj 1 łyżkę cukru pudru i ubijaj przez kolejne 2 minuty aż masa zgęstnieje.
7. Przenieść mieszaninę do worka do szprycowania
WAŻNE!
Większe ciasteczka bezowe (beziki) wymagają dłuższego czasu wysuszania. Zachęcamy tworzenie bezików o średnicy 2,5 - 5 cm.
Produkt posiada stosowne dokumenty dopuszczające do sprzedaży na terenie Unii Europejskiej.
JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY ZAKUPEM WIĘKSZYCH ILOŚCI (np. PALETOWYCH) LUB STAŁĄ WSPÓŁPRACĄ SKONTAKTUJ SIĘ Z NAM
JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY ZAKUPEM WIĘKSZYCH ILOŚCI (np. PALETOWYCH) LUB STAŁĄ WSPÓŁPRACĄ
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI:
mailowo: kontakt@cakeartpolska.pl
telefonicznie: 692-880-267