Nazwa: Jadalny papier cukrowy FONDANT
Rozmiar: A4 (21cm x 29,7cm)
Ilość: 1 opakowanie - 20 ark.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Ilość | Rabat | Oszczędzasz |
---|---|---|
5 | 12,00 zł | Do 60,02 zł |
Rodzaj papieru jadalnego | PAPIER CUKROWY |
SKŁAD:
cukier, syrop glukozowy, substancja utrzymująca wilgotność: E420, woda, utwardzony olej z nasion palmy, konserwant: E202, stabilizatory: E415, E410, E413, środek zagęszczający: E464
Termin przydatności:
18 miesięcy od daty produkcji
PRZEZNACZENIE:
Jadalny papier cukrowy przeznaczony do stosowania z atramentem jadalnym. Służy do wykonywania jadalnych nadruków. Papier FONDANT można stosować jako dekoracje różnego rodzaju tortów, ciast, babeczek na bazie różnego rodzaju kremów maślanych, masach cukrowych czy marcepanie.
Papier Fondant ma specyficzne cechy (grubość, gramatura ok 0,6 - 0,7mm) dzięki którym jest mniej podatny na wchłanianie wilgoci z wierzchu tortu (lub bazy innego wyrobu cukierniczego na który został nałożony). W wyniku tego wydrukowana jadalna ilustracja dłużej, niż w przypadku innych papierów cukrowych zachowuje wysoką jakość i ostrość wydrukowanej ilustracji.
Może być używany jako alternatywa dla FROSTING SHEETS.
Zalety:
- Grubość i gramatura
- Zwiększona odporność na wilgoć
- Łatwość w obsłudze
- Idealna kompozycja z wyrobem cukierniczym
- Najwyższa jakość i ostrość wydrukowanych ilustracji
Papier Fondant dzięki swej budowie daje wysoką jakość drukowanych ilustracji oraz świetny efekt wizualny gotowego wyrobu cukierniczego.
Przed nałożeniem na torcie lub innym wyrobie cukierniczym Fondant należy zdjąć z folii (części niejadalnej).
Podczas drukowania jadalnym atramentem zaleca się drukowanie z tylnej tacy (ustawienia drukowania) w celu uniknięcia uszkodzenia arkusza jadalnego papieru FONDANT.
Ustawienia do drukowania dla tego typu papieru (preferencje drukowania) to jako nośnik "koperta" i rozmiar papieru A4.
Produkt posiada stosowne dokumenty dopuszczające do sprzedaży na terenie Unii Europejskiej.